Translate

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για τα θέματα Ανώτατης Παιδείας και Έρευνας, καθηγητή κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

Σήμερα Τετάρτη 30/11/2011, το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (Σταυρακάκης, Ευσταθόπουλος, Μπουρνόβα) είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για τα θέματα Ανώτατης Παιδείας και Έρευνας, καθηγητή κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Εκ μέρους του Υπουργού είχαμε 2 πολύ καλά νέα
1.    Υπογράφονται και "ξεμπλοκάρονται" οι εκκκρεμείς αιτήσεις για προκήρυξη των θέσεων από εξέλιξη των μελών ΔΕΠ που έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους από τον Αύγουστο του 2011 και μετά. Όπως μας ενημέρωσε, ο στόχος που έχει θέσει, είναι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα και να έχουν αποσταλλεί όλες οι αιτήσεις στο ΦΕΚ.
2.    Προωθείται η έκδοση ενημερωτικής εγκυκλίου για τις διαδικασίες εξέλιξης και τις ασάφειες του νόμου μελσω των διαφορετικών ερμηνιών που έχουν δοθεί, τις οποίες έχει επισημάνει και η Ιατρική Σχολή της Αθήνας μέσω επιστολής του προέδρου της , καθ. Κ. Α. Δημόπουλου, όπου ζητούνται διευκρινήσεις. Η εγκύκλιος αναμένεται να σταλεί σύντομα.
3.    Εκταμιεύθηκαν και εστάλησαν ήδη στα Πανεπιστήμια κονδύλια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους μέχρι το 85% του ποσού του 2011.

Από τη μεριά μας τέθηκαν διάφορα ζητήματα. Τα σημαντικότερα που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ των Ιατρικών Σχολών ήταν:
Για τα θέματα που έχουν να κάνουν και με το Υπουργείο Υγείας:
Κατ' αρχήν τέθηκε στοκ. Αν. Υπουργό η επιθυμία μας να συμμετέχει ενεργά το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ανήκουμε, στα θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες μας με το Υπουργείο Υγείας και πήραμε την απάντηση ότι αυτό είναι λογικό και σωστό. Για τα συγκεκριμένα, 3 ήταν τα βασικότερα:
1.       Να γίνουν Οργανισμοί ξεχωριστοί για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που να παίρνουν υπ’ όψιν τους και να αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους. Στη διαδικασία αυτή να συμμετέχουν εκτός από το Υπουργείο Υγείας επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια και φυσικά η ΠΟΣΔΕΠ.
2.       Στο Υπουργείο Υγείας έγινε ένα θετικό βήμα και δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας, που θα ασχολείται με τα θέματα των Πανεπιστημιακών κλινικών, εργαστηρίων και μελών ΔΕΠ που είναι εγκατεστημένα στα Νοσοκομεία. Το τμήμα αυτό να επεκταθεί και να γίνει διυπουργικό με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Παιδείας.
3.       Να νομοθετηθεί ρύθμιση για τη δυνατότητα άσκησης ελευθέριου επαγγέλματος και για τους Πανεπιστημιακούς γιατρούς, όπως ισχύει για όλα τα μέλη ΔΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4009.

Κλείνοντας την 1η αυτή συνάντηση, μείναμε ότι θα του υποβάλλουμε πλήρη κατάλογο με τα θέματα που θεωρούμε ότι χρειάζονται ρύθμιση και θα καθοριστεί νέα συνάντηση με πιο συγκεκριμένη αντζέντα.

Όλη η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα.

Με εκτίμηση σε όλους
Στάθης Ευσταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου